19.05.10 - Intet er nytt under solen

 

 

Liker du Grand Prix fordi du er homo, eller er du homo fordi du liker Grand Prix?
Selv om det ikke er mulig å trekke noen logiske slutninger ut fra en så sleivete hypotese, er det likevel et faktum at et overveiende antall homofile menn og kvinner over hele Europa har lagt sin elsk på denne sangkonkurransen.
Hvilket leder oss fram til spørsmålet: ”Hvorfor det?”

Hva, eksakt, er det ved Melodi Grand Prix som gjør at godt og vel 10 prosent av befolkningen dyrker den på samme måte som de dyrker opera, julepynt, musikaler og Disneyfilmer.
Dette er ikke akkurat presis forskning, og vi kommer heller ikke til å prøve å gi mer enn en antydning av et svar på spørsmålet. Men vi vil med bakgrunn i egne erfaringer og 50 år av paljettbelagt tv-underholdning vise hvordan overflatens attraksjon kan gi livet både dybde og mening.

Bli med Toyboys på en upresis forskning av spørsmålet - og det kunne vel ikke passet bedre siden selveste MGP finalen i år er i Oslo!
Spilles kl 19.30 og starter med mini Grand-Prix konsert fra 60-tallet med Tor Tveite


Tekst av Dag Johan Haugerud

Av og med TOYBOYS: Terje Tjøme Mossige, Ulf Nilseng, Jan Steinum, Kyrre Heldal Karlsen, Magnus Myhr, Vidar Løvstad, Ivar Loe Bjørnstad, Jon Tombre,
Cathe Sjøblom

Støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde

www.toyboys.org


TOYBOYS har som grunntanke i sitt kunstneriske arbeide å tydeliggjøre annerledeshet gjennom sine forestillinger. De ønsker å presentere konkrete og abstrakte øyeblikk som kan bidra til en bredere forståelse for det som ikke er normalt. Hensikten er å bidra til en flytende forståelse av identitet og aksept av mange flere parallelt eksisterende kjønnskategorier som ikke begrenser, men utvider vår forståelse av identitet og «den andre».

 

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no