Pressemelding: Snik og Snok på månen

 

Snik og Snok på månen av Siljeholm og Christophersen
 

Superheltene Snik og Snok lever i sus og dus. De hylles av folket og nyter heltestatusen sin. Men en dag blir idyllen brutt, en enorm flodbølge av søppel truer verden. Skurken Skuggan, som er i ferd med å kjøre månen mot jorda, får skylden, og Snik og Snok påtar seg oppdraget med å redde jorda. Men er egentlig Skuggan skyld i forsøplingen? Vil Snik og Snok klare å redde verden fra å drukne i søppel? Og vil vi mennesker egentlig bli reddet?
Snik og Snok på månen er en tverrkunstnerisk forestilling skapt i et fargerikt landskap av videoillustrasjoner, dans og musikk. Et visuelt, sanselig, auditativt show fra en annen planet for unge i alderen 8-13 år. Tema for forestillingen er hvordan jakten på materielle goder og sosial status står i kontrast til verdens voksende klimabevissthet.

Siljeholm/Christophersen er et spennende dansekompani som nå er ute med sin andre barneforestilling. Snik og Snok på månen er oppfølgeren til Eventyrlige Eventyr, for barn mellom 5-10 år, som ble spilt for over 15 000 publikummere i Norge og utlandet. Siljeholm/Christophersen skal vise forestillingen Snik og Snok på månen videre i Norge, Norden og Midt-Østen. Dette er en forestilling du absolutt bør få med deg!

Turnépremiere 6. mars 2012, Fagernes Kulturhus. På turné i Innlandet 6. mars – 15. mars 2012 og verdenspremieren finner sted i april 2012 ved Amman Contemporary Dance Festival, Jordan.
Foreløpig gjestespillplan: Ramallah Contemporary Dance Festival, Palestina, april 2012, Beirut International Platform of Dance, Libanon, april 2012
Nordens Hus, Færøyene, 7 mai 2012, Katuaq, Grønland, 5-8 juni 2012 og Nordens Hus, Island, 11-13 juni 2012.

Om produksjonen:

Idé, konsept, koreografi og dans: Helle Siljeholm og Sara Christophersen
Tekstforfatter og historieutvikling: Marie Hafting
Video/Animasjon: Ludvig Friberg
Illustratør/Design av videolandskap: Pablo Castro
Lysdesign og teknisk sjef: Laurent Ravot
Skuespiller- og regiveileder: Nancy Mannes
Musikk og lyddesign: Sverre Eide
Scenografi: Carl Nilssen-Love og Kamilla Kotte Birkeland
Kostymedesign: Kamilla Kotte Birkeland
Dramaturgisk veiledning: Dramatikkens hus
Turneprodusent: Dansearena Nord og Annika Ostwald.
Siljeholm/Christophersen er en dansekunstner duo bestående av Helle Siljeholm og Sara Christophersen. De begynte å arbeide sammen i 2006. Begge har danseutdannelse fra London, henholdsvis London Contemporary Dance School (2003) og Laban (2004). De arbeider i ulike samarbeidskonstellasjoner med andre kunstnere/akademikere. Interessen er å utvikle tydelige konsepter som bakgrunn for å skape forestillinger forankret i samtidsdans, men som kan leses utover sjangerne involvert i prosjektet.

For mer info: www.siljeholm-christophersen.com

Produsert av Siljeholm/Christophersen i samarbeid Dramatikkens hus, Teater Innlandet, Dansens Hus og National Center for Culture and Arts, Amman, Jordan. Støttet av Kunstløftet, Nordisk kulturfond, FFUK, UD/DTS og Riksteateret

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no