01.09.11 - Tilbakekomstene

 

Mor og far sørger over tapet av deres eneste sønn. Begravelsen er gripende og storslått, flere hundre mennesker er møtt opp for å ta et siste farvel. Etter begravelsen anstrenger foreldrene seg for å finne tilbake til livet, til en hverdag. En dag får de besøk…

  Spilles tirsdag 1.9 kl. 22.00 

Fredrik Brattberg (1978) deltar på Norsk Dramatikkfestival for andre gang på rad. Forrige gang var i 2009 med manuset "Besøk hos familien Hansen halv syv". Fredrik Brattberg debuterte som dramatiker i 2008 med skuespillet "Det banker Amadeus", produsert av Teater Neuf. Tidligere i år ble hans ferskeste manus "Monsemann" fremført på og i produksjon av Dramatikkens hus. "Tilbakekomstene" ble nylig antatt som et av åtte manus til å delta på den internasjonale dramatikerfestivalen “Festival of European contemporary playwrights” i København. Brattberg har sin bakgrunn som komponist.

Regissør: Tyra Tønnessen
Skuespillere: Nils Johnson, Liv Bernhoft Osa og Espen Klouman Høiner

 Tirsdag 30. august og torsdag 1. september samler vi publikum og alle medvirkende til en samtale om kveldens visninger.
Vi starter med dramatikerne. “Er denne forestillingen det du skrev?” Så slipper vi regissør og skuespillere til med kommentarer og vurderinger av konseptuelle valg. Det handler primært om å sette dramatikerens prosess og opplevelse i fokus…. veien fra hodet/hjerte og ut i rommet. Vi ønsker å trigge en oppriktig dialog mellom forfatter-regissør/skuespillere og med innspill fra publikum.
Oslo Mekaniske verksted rigger egen bar med hyggelige priser og samtalene ledes av Anna Bache-Wiig og Harry Guttormsen.
Arrangementet er gratis, og krever ikke billett.

30. august, kl. 23.00: Rebekka Brox Liabø, Atle Sperre Hermansen, Sigurd Myhre
1. september, kl 23.00: Rønnaug Kleiva, Fredrik Brattberg

 

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no