08.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
09.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
16.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16,. og 17. februar kl. 19.00.

Les mer
17.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aaarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16. og 17. februar kl. 19.00

Les mer
23.02.12 - Theatre in times of crisis #2
Seminar i regi av TeaterTanken

I november i fjor tok de for seg scenekunstpolitikken i Nederland. Nå er det våre naboland Sverige og Danmark som står for tur. Dramatikkens hus ønsker igjen TeaterTanken velkommen som arrangør og samatlemoderator!

Les mer
22.03.11 - "Monsters of reality"
Festival 22-25.mars

Festival som arrangeres på Dramatikkens hus 22/3/12 - 25/3/12 med mange internasjonale gjestespill, foredrag og debatter.

Les mer
22.03.12 - Point Blank
Edit Kaldor/Amsterdam

Point Blank is a visual theatre performance in which the narrative is constructed by using paparazzi-style photographs of everyday situations.

Les mer
23.03.12 - CMMN SNS PRJCT
Kalauz/Schick Zürich/Berlin

CMMN SNS PRJCT deals with social relationships and the gaps that can be created when operating beyond the logic of economic profit.

Les mer
24.03.12 - logobi 02
Gintersdorfer/Klaßen (Tyskland/Elfenbenskysten)

Everything is what it is. There is nothing symbolic, parodistique or illusionistique in our work, but we do not always tell the mere truth. We want a direct as possible transport from the life in theatre and the theatre in life.

Les mer
25.03.12 - Promethevs in Athens
Rimini Protokoll/Berlin
Les mer

Verksted "Fra billedbokmanus til scenetekst"

 

Denne uken er det et verksted på Dramatikkens hus hvor det forskes på hva som behøves for å gjøre om manuset "Hvem er du" av Veronica Salinas til en scenetekst.

Kunstnere i prosjektet er: Dramaturgen Lisa Marie Nagel, dukkespilleren Espen Dekko, regissøren Niels Petter Underland og dramatiker Veronica Salinas. Prosjektet inngår i Dramatikkens hus sitt prosjekt SceSam som er et prosjektet som over en periode på to år skal uforske blant annet dramaturgier og kommunikasjonsstrategier i scenekunst for barn i alderen tre til ni år

 "Hvem er du?" har blitt antatt av Magikon Forlag. Utgivelsen av en bildebok er planlagt i 2012.

Veronica Salinas skuespiller og forfatter. Hun ble født i Argentina i 1977, og har spansk og indiansk bakgrunn. Hun har en skuespillerutdanning teaterhøyskolen "Escuela de Arte de Dramático de Buenos Aires", en høyskole som mottar tre tusen søknader per år, hvorav tretti elever får plass årlig. Salinas flyttet til Norge etter den store økonomiske og sosiale krisen i Argentina i 2001. Som utøvende kunstner har hun erfaring med både skuespillerarbeid og dramatisk arbeid. Med bakgrunn i både argentisk og norsk teater opplever hun at en av hennes sterke sider er å kunne belyse forskjellene i identitet, rikdommen i språket og likheten i det menneskelige, noe hun vil ta med meg videre inn i sitt arbeid som skuespiller og dramatiker.

 

Vi gratulerer

dramatiker og regissør Tore Vagn Lid med Radioteatrets prestisjetunge Blå fugl-pris for 2012.

Les mer

Vi gratulerer

Demian Vitanza med Aschehougs Deubutstipend.

Les mer

Vi gratulerer

Filmforfatter/dramatiker Linn-Jeanethe Kyed men Oscarnominasjonen for kortfilmen "Tuba Atlantic" som hun har skrevet med regissør Hallvar Witzø.

Les mer

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no