08.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
09.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
16.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16,. og 17. februar kl. 19.00.

Les mer
17.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aaarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16. og 17. februar kl. 19.00

Les mer
23.02.12 - Theatre in times of crisis #2
Seminar i regi av TeaterTanken

I november i fjor tok de for seg scenekunstpolitikken i Nederland. Nå er det våre naboland Sverige og Danmark som står for tur. Dramatikkens hus ønsker igjen TeaterTanken velkommen som arrangør og samatlemoderator!

Les mer
22.03.11 - "Monsters of reality"
Festival 22-25.mars

Festival som arrangeres på Dramatikkens hus 22/3/12 - 25/3/12 med mange internasjonale gjestespill, foredrag og debatter.

Les mer
22.03.12 - Point Blank
Edit Kaldor/Amsterdam

Point Blank is a visual theatre performance in which the narrative is constructed by using paparazzi-style photographs of everyday situations.

Les mer
23.03.12 - CMMN SNS PRJCT
Kalauz/Schick Zürich/Berlin

CMMN SNS PRJCT deals with social relationships and the gaps that can be created when operating beyond the logic of economic profit.

Les mer
24.03.12 - logobi 02
Gintersdorfer/Klaßen (Tyskland/Elfenbenskysten)

Everything is what it is. There is nothing symbolic, parodistique or illusionistique in our work, but we do not always tell the mere truth. We want a direct as possible transport from the life in theatre and the theatre in life.

Les mer
25.03.12 - Promethevs in Athens
Rimini Protokoll/Berlin
Les mer

Sense memory

 

SENSE MEMORY - en minifestival om tekst, teater og sanselig teknologi.
Av og med Narve Hovdenakk, Edy Poppy og Ståle Stenslie

STED: Podium, Hausmannsgate 34

  NÅR: Torsdag 15.9 kl. 11.00 

 SPILLETIDER:
  Fredag 16.9 kl. 19.00 – Premiere på ’BEDRAGET’ - performance på Smartphones 
  Lørdag 17.9 kl. 17.00 kl. 19.00 og kl. 21.00 – Premiere på ’ET STYKKE UNDER HUDEN’ -binauralt teater 
  Søndag 18.9 kl. 12.00 – Premiere på ’PÅ INNSIDEN’ (Youngstorget) 

HVA:
Sense Memory eksperimenterer med sanselige kombinasjoner av tekst og teknologi. Det utvider teatrets tradisjonelle form og inkluderer publikums kropper; både som scene og utøvere. I prosjektet transformerer forfatterne sine kroppslige minner _sense memories_ til tekst – som igjen overføres til tre-dimensjonal lyd og datastyrt berøring – for å spilles av direkte på deltagerens kropp. Dermed fremføres ikke teateret lenger utenfor, men i tilskueren. Det skaper fysiske, personlige og sanselige teaterrom hvor publikum står i sentrum for interaktive handlinger og opplevelser. Fordi tekstene skrives for flersanselig lesning utfordrer prosjektet våre vante måter å lese og forstå språk.

Sense Memory er en videreutvikling av Det Blinde Teater, fremført på Nationaltheatret i 2009. I samarbeid med Dramatikkens hus fremføres nå tre eksperimentelle stykker på scenekunstlaboratoriet Podium:

DEL 1: BEDRAGET (et stykke for Smartphones)
-spilt og skrevet av Narve Hovdenakk. Video og App’s av Ståle Stenslie
Tid: fredag 16.9 fra kl. 19:00

Et selvutslettende følelsesportrett som viser en mann på flukt fra skammen over å ikke lykkes. Subjektet i prosjektet er både fragmentert og fragmenteres gjennom videosekvenser plassert ute i det urbane rom. TA MED DIN SMARTPHONE! Deltagerne opplever stykket på sin egen Iphone eller Android telefon. På vei gjennom byrommet vil stedsspesifikke fortellinger sees og oppleves på telefonen. Dermed blir det også til en høyst personlig erfaring som fysisk binder sammen fortelling, uttrykk og opplevelse. Hva skjer når du bruker mobiltelefonen til å ikke bare ’browse’ informasjoner, men også følelser? Kan kunst oppleves som en performativ samfunnspraksis?

DEL 2: ET STYKKE UNDER HUDEN (binauralt teater)
-spilt og skrevet av Edy Poppy. Dramaturg Demian Vitanza. Lydredigering Notam.
Tid: lørdag 17.9. Tre forestillinger: kl. 17.00, kl. 19.00 og kl. 21.00. Inngang kr. 120,-.

Kannibalisme eller solipsisme, that is the question!

I stykket inntar publikum en annens kropp. Lyset slukkes i salen og høretelefoner kapsler publikums hoder inne i et kannibalistisk og erotisk rituale. Stykkets problem hviler på et uløselig paradoks: hvordan kan man inngå i en total symbiose samtidig som man bevarer konturen av et autonomt individ? Gjennom bruk av avansert 3D lyd er stykkets teknologiske ambisjon å skape en sanselig hyperrealisme, mer virkelig enn virkeligheten.

NB: Få plasser tilgjengelig. Bestill billetter i god tid ved å sende en mail til: manneparken@gmail.com

3: PÅ INNSIDEN (usynlige skulpturer)
Av Ståle Stenslie. Programmering: Andreas Göransson/ 1scale1. Tekstil: Ingvild Hornseth
Sted: Youngstorvet
Tid: søndag 18.9 fra kl. 12.00 til 15.00

En smart, bærbar og datastyrt kroppsdrakt lar deg høre og fysisk føle ord i tilsynelatende tomme rom. Ved å gå rundt på Youngstorvet formes ord om tomhet til setninger - setninger som blir til virkelige, men usynlige skulpturer. Besøkende blir del av en aktiv og sanselig erfaring hvor egen kropp gjøres til både en ytre og indre scene. Prosjektet undersøker de kunstneriske mulighetene ved nye, mobile teknologier og utforsker spørsmålet om hvordan teatret kan forme og manipulere vår personlighet fysisk, sanselig og inderlig. Hvordan kan en oppslukende og kroppslig opplevelse endre og manipulere våre følelser? Hvordan føles det å være en annen? Fra innsiden?


STØTTE: Prosjektet er støttet av Dramatikkens hus, Norsk Kulturråd og Notam.

 

Vi gratulerer

dramatiker og regissør Tore Vagn Lid med Radioteatrets prestisjetunge Blå fugl-pris for 2012.

Les mer

Vi gratulerer

Demian Vitanza med Aschehougs Deubutstipend.

Les mer

Vi gratulerer

Filmforfatter/dramatiker Linn-Jeanethe Kyed men Oscarnominasjonen for kortfilmen "Tuba Atlantic" som hun har skrevet med regissør Hallvar Witzø.

Les mer

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no