08.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
09.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
16.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16,. og 17. februar kl. 19.00.

Les mer
17.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aaarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16. og 17. februar kl. 19.00

Les mer
23.02.12 - Theatre in times of crisis #2
Seminar i regi av TeaterTanken

I november i fjor tok de for seg scenekunstpolitikken i Nederland. Nå er det våre naboland Sverige og Danmark som står for tur. Dramatikkens hus ønsker igjen TeaterTanken velkommen som arrangør og samatlemoderator!

Les mer
22.03.11 - "Monsters of reality"
Festival 22-25.mars

Festival som arrangeres på Dramatikkens hus 22/3/12 - 25/3/12 med mange internasjonale gjestespill, foredrag og debatter.

Les mer
22.03.12 - Point Blank
Edit Kaldor/Amsterdam

Point Blank is a visual theatre performance in which the narrative is constructed by using paparazzi-style photographs of everyday situations.

Les mer
23.03.12 - CMMN SNS PRJCT
Kalauz/Schick Zürich/Berlin

CMMN SNS PRJCT deals with social relationships and the gaps that can be created when operating beyond the logic of economic profit.

Les mer
24.03.12 - logobi 02
Gintersdorfer/Klaßen (Tyskland/Elfenbenskysten)

Everything is what it is. There is nothing symbolic, parodistique or illusionistique in our work, but we do not always tell the mere truth. We want a direct as possible transport from the life in theatre and the theatre in life.

Les mer
25.03.12 - Promethevs in Athens
Rimini Protokoll/Berlin
Les mer

Eirik Fauske nominert til Ibsenprisen for "Under barnehagen"!

 

"Under barnehagen", juryens begrunnelse

Juryen for Ibsenprisen har denne gang, til sin store glede, kunnet inkludere et rent barnestykke blant de nominerte. Eirik Fauske har skrevet et stykke dramatikk med et barnehagepublikum for øye, det vil si for de aller yngste. Stykker for denne målgruppen har ofte en tendens til å vise ablegøyer eller distré, litt fjollete voksne, som begår feil som barna kan gjennomskue. Det kan for så vidt være helt o.k. men komiteens medlemmer er først og fremst opptatte av at Under barnehagen behandler store og til dels alvorlige temaer som naturens kretsløp, hva fins det nede under den jorden som vi går på og bygger hus på? og ganske særlig: det digre og dypt interessante tema, - Døden. Barn i alderen 4 til 7 er opptatt av dette, de undres og stiller spørsmål og krever svar. Hva skjer når man dør? Hvor blir man av? Eirik Fauske har tatt utgangspunkt i noe vi alle kjenner: En liten fugl, et fuglebarn, flyr mot et vindu, nebbet brekker og den faller død til jorden. Og det gode – og sedvanlige – skjer, når barna begraver fuglen på behørig vis. Så blir den en del av kretsløpet, en del av alt det vi finner når arkitektene og gravemaskinmennene setter i gang. Fossiler, rester av levd liv som var en gang.

Fauske har gitt sitt stykke et poetisk språk som ansporer magiske og mytiske tanker og bilder fulle av gåter hos barna, og hele veien blir vi ledsaget av to vennlige vesener, - en hval og en giraff, - som sørger for trygghet overfor de vanskelige spørsmål, og som også er med på å gi fortellingen en god porsjon humor og lekenhet.
 

Eirik Fauske (f. 1982) er dramatiker og produsent. Han har studert teater i Verdal (2002-2004), har en bachelor i kulturprodusentledelse fra Lillehammer, og han har studert teatervitenskap ved UiO. Han har skrevet flere stykker, noen av de iscenesetter han selv, som f.eks. Gullalðurir på Teaterhuset Avant Garden i 2009 og oppvekstmonologen Den nyvaksne mannen på Propellenfestivalen 2011. I vår hadde ungdomsteaterstykket Stakkars, stakkars deg premiere på Norsk Amatørfestival. Han har også allsidig praksis som produsent, informasjons- og teaterkonsulent og festivalkoordinator, mellom annet for Noregs Ungdomslag og Hauge-Tveitt jubileet 2008. Under barnehagen er satt opp på Dramatikkens Hus, og har vært gjestespill på Agder teater, Brageteatret, Assitej-festivalen, og Showbox i Oslo.

Regi på urpremieren var ved Anne Mali Sæther og på scenen spilte Jonas Delerud og Morten Olaussen.
"Under barnehagen" var del 2. i TRE EPISODER FOR BARN - et samarbeid mellom SEANSE i Volda og Dramatikkens hus.

 

Vi gratulerer

dramatiker og regissør Tore Vagn Lid med Radioteatrets prestisjetunge Blå fugl-pris for 2012.

Les mer

Vi gratulerer

Demian Vitanza med Aschehougs Deubutstipend.

Les mer

Vi gratulerer

Filmforfatter/dramatiker Linn-Jeanethe Kyed men Oscarnominasjonen for kortfilmen "Tuba Atlantic" som hun har skrevet med regissør Hallvar Witzø.

Les mer

Henvendelser/søknader:

prosjekter@dramatikkenshus.no