08.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
09.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
16.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16,. og 17. februar kl. 19.00.

Les mer
17.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aaarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16. og 17. februar kl. 19.00

Les mer
23.02.12 - Theatre in times of crisis #2
Seminar i regi av TeaterTanken

I november i fjor tok de for seg scenekunstpolitikken i Nederland. Nå er det våre naboland Sverige og Danmark som står for tur. Dramatikkens hus ønsker igjen TeaterTanken velkommen som arrangør og samatlemoderator!

Les mer
22.03.11 - "Monsters of reality"
Festival 22-25.mars

Festival som arrangeres på Dramatikkens hus 22/3/12 - 25/3/12 med mange internasjonale gjestespill, foredrag og debatter.

Les mer
22.03.12 - Point Blank
Edit Kaldor/Amsterdam

Point Blank is a visual theatre performance in which the narrative is constructed by using paparazzi-style photographs of everyday situations.

Les mer
23.03.12 - CMMN SNS PRJCT
Kalauz/Schick Zürich/Berlin

CMMN SNS PRJCT deals with social relationships and the gaps that can be created when operating beyond the logic of economic profit.

Les mer
24.03.12 - logobi 02
Gintersdorfer/Klaßen (Tyskland/Elfenbenskysten)

Everything is what it is. There is nothing symbolic, parodistique or illusionistique in our work, but we do not always tell the mere truth. We want a direct as possible transport from the life in theatre and the theatre in life.

Les mer
25.03.12 - Promethevs in Athens
Rimini Protokoll/Berlin
Les mer

23.02.12 - Theatre in times of crisis #2

 

Ny samtale i regi av TeaterTanken. Denne gang med fokus på våre to naboland; Sverige og Danmark!

Torsdag 23. februar kl. 18 - ca. 22 i Hallen

I november 2011 inviterte TeaterTanken prominente gjester fra Nederland og Belgia til Dramatikkens hus for å diskutere krisen som har rammet Nederlands scenekunst med den nye høyre- regjeringen, deriblant et 60% kutt i kulturrådets finansiering av frie scenekunstgrupper. TeaterTanken følger nå opp med å
undersøke situasjonen i våre nærmeste naboland.
Hvilke endringer har funnet sted der som følge av høyrebølgen i Europa, der et statsstøttet kulturliv er noe av det første som trekkes i tvil?
Hvordan er scenekunstfeltet organisert i våre naboland i dag?
Hvilke organisatoriske modeller mener aktører i svensk og dansk scenekunst er de beste for fremtiden?
Og kan Norges kulturliv forbli fullstendig upåvirket av det som skjer ellers i Europa?

TeaterTanken er en ny norsk tankesmie og ideell organisasjon som fokuserer på å forbedre diskursen og skape nytenkning rundt teater og kulturpolitikk.
Medlemmene er scenekunstnere som jobber både innenfor og utenfor de store institusjonene, samt kritikere og teoretikere.