08.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
09.02.12 - Jeg svarte på en drøm
Dramatikkens hus' egenproduksjon

Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser.

Les mer
16.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16,. og 17. februar kl. 19.00.

Les mer
17.02.12 - Radio Barents 111 av Franzisca Aaarflot
Gjestespill fra Samovarteatret

Samovarteaterets "Radio Barents 111", er en rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents' hjerte. Spilles 16. og 17. februar kl. 19.00

Les mer
23.02.12 - Theatre in times of crisis #2
Seminar i regi av TeaterTanken

I november i fjor tok de for seg scenekunstpolitikken i Nederland. Nå er det våre naboland Sverige og Danmark som står for tur. Dramatikkens hus ønsker igjen TeaterTanken velkommen som arrangør og samatlemoderator!

Les mer
22.03.11 - "Monsters of reality"
Festival 22-25.mars

Festival som arrangeres på Dramatikkens hus 22/3/12 - 25/3/12 med mange internasjonale gjestespill, foredrag og debatter.

Les mer
22.03.12 - Point Blank
Edit Kaldor/Amsterdam

Point Blank is a visual theatre performance in which the narrative is constructed by using paparazzi-style photographs of everyday situations.

Les mer
23.03.12 - CMMN SNS PRJCT
Kalauz/Schick Zürich/Berlin

CMMN SNS PRJCT deals with social relationships and the gaps that can be created when operating beyond the logic of economic profit.

Les mer
24.03.12 - logobi 02
Gintersdorfer/Klaßen (Tyskland/Elfenbenskysten)

Everything is what it is. There is nothing symbolic, parodistique or illusionistique in our work, but we do not always tell the mere truth. We want a direct as possible transport from the life in theatre and the theatre in life.

Les mer
25.03.12 - Promethevs in Athens
Rimini Protokoll/Berlin
Les mer

08.02.12 - Jeg svarte på en drøm

 

”Jeg svarte på en drøm…” av Marte Wexelsen Goksøyr og Siv Svendsen

Forestilling 8. februar 2012 kl 19.00 i Hallen

 

Marte Wexelsen Goksøyr er kjent for mange fra media, og spesielt fra høsten 2010, da hun utfordret statsminister Jens Stoltenberg i vandrehallen på Stortinget med spørsmål omkring tidlig ultralyd og mennesker med Downs syndrom sin rett til å leve. I 2011 mottok hun Bjørnsonprisen, og i 2012 mottar hun Livsvernprisen for sitt engasjement.

Men Marte er mer enn en debattant i media.
Marte har én drøm i livet; å jobbe som profesjonell skuespiller.
Dramatikkens hus har tatt drømmen hennes på alvor og sammen med Marte laget en forestilling som omhandler denne drømmen, og derigjennom stiller spørsmål omkring blant annet sorteringssamfunnet. Forestillingen er skapt på bakgrunn av manus som tidligere skuespiller Siv Svendsen og Marte W. Goksøyr selv har skrevet. Forestillingen er blitt til i løpet av en prøveperiode på 3-4 uker.

Sammen med resten av produksjonsapparatet har de skapt en sår, morsom, skarp og vakker forestilling til ettertanke.

Rammefortellingen for forestillingen "Jeg svarte på en drøm" er historien om Jeanne d’Arc – en kvinneskikkelse skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr kjenner seg igjen i; en kvinne som kjempet for sitt kall og sin tro.
Marte Goksøyr har uttalt at hun føler seg utvalgt og kallet til å stå på en scene, og hennes kamp handler om å få mulighet til å følge denne drømmen eller dette kallet.  På veien for å realisere drømmen, kjemper Marte kampen for at mennesker som henne skal ha de samme rettighetene til å leve livene sine på lik linje som funksjonsfriske mennesker. I ytterste konsekvens handler kampen for Marte om at mennesker med handikap som kan konstateres i svangerskapet, ikke skal bli tatt bort, men få en sjanse til å bli født og leve verdige liv hvor de opplever at også de har noe å bidra med i den store sosiale sammenhengen.

”Jeg svarte på en drøm” er Dramatikkens hus egenproduksjon denne vinteren, og vi er stolte og takknemlige for å ha bidratt til å bære denne forestillingen frem.
Det har vært kort prøvetid, men sammen har vi likevel klart å skape en helaftens forestilling hvor Marte står på scenen. Med forestillingen ønsker vi å reflektere heller enn å komme med fastlagte svar. Vi ønsker å stille spørsmål ved sorteringssamfunnet, ytringsfrihet knyttet til dette og den enkeltes rett og ikke minst mulighet til å følge sine drømmer i dagens samfunn. Det er mye snakk om ”velferdssamfunnet” i dagens Norge – men  kanskje man også skulle fokusere på det velfungerende samfunn hvor hvert enkelt individ fungerer optimalt ut fra sine forutsetninger og at vi i større grad ser verdien av hva vi alle har å bidra med.

Forestillingen er på ingen måte kun et ”sosialpolitisk” prosjekt, men like mye et kunstnerisk prosjekt som handler om å undersøke marginaler, utenforskap og originale stemmer.

 

Idé og manus: Siv Svendsen
Bearbeidelse: Marte Wexelsen Goksøyr, Johannes Dahl

Medvirkende:
Skuespillere: Marte Wexelsen Goksøyr, Siv Svendsen, Eindride Eidsvold
Regi/dramaturgi: Johannes Dahl, Kai Johnsen
Scenografi: Inger Astri Kobbevik
Lys/lyd/video: Teknisk avdeling på Dramatikkens hus
Produsent: Julie Høigilt


Prosjektet er støttet av Fritt ord, og vi takker Kunsthøgskolen i Oslo for samarbeidet.
Prosjektet er realisert med bidrag fra Nationaltheatret.

 

Forestilling 8/2/12 kl 19 i Hallen
Forestilling 9/2/12 kl 19 i Hallen

Billetter på Billettservice.no